Пролећни крос РТС-а

15. маја одржан је крос за све ученике од првог до осмог разреда.

Погледај више

Дан школе

Ове године наша школа је обележила 58. година постојања под називом народног хероја Иве Лоле Рибара. Наши ученици су са својим учитељима и наставницима кроз занимљив перформанс приказали школу некад и сад.

Погледај више

Ускршња продајна изложба

Срећан Ускрс

Погледај више

Упознајмо Кикинду

Посета градској библиотеци "Јован Поповић", шетња и игра у Великом парку "Бландаш", колачи у посластичареници "Макијато", балетска представа "Авантура далматинац" у Народном позоришту у Кикинди.

Погледај више

Шта знаш о саобраћају

Јово Ступар и Ања Ашкић, 5. разред и Биљана Остојић и Милош Каурин, 6. разред, освојили су 7. место, од укупно 16 екипа, на такмичењу "Шта знаш о саобраћају".

Погледај више

Мој разред и ја у њему

Радионица са ученицима 2. разреда у којој је циљ схватање разреда и школе као заједнице ученика, разумевање и поштовање сваког појединца и стварање позитивне атмосфере у одењељу. Водитељ радионице, педагог, Адријана Илић.

Погледај више

Успеси се нижу

Жељана Будимир, освојила је прво место на општинском такмичењу из српског језика и пласирала се на окружно, а Милица Карановић и Вук Мајкић, освојили су треће место на општинском такмичењу. Припремала их је наставница Наташа Поповић Мајкић.

Општинско такмичење из математике

Наша ученица VII разреда Жељана Будимир освојила је прво место на општинском такмичењу из математике. Честитамо Жељани и похваљујемо остале ученике који су се такмичили.

Мој разред, моја школа

Педагог наше школе, Адријана Илић, одржала је ликовну радионицу са ученицима 1. разреда, на којој су прваци развијали позитивну атмосферу у одељењу и школи.

Погледај више

Интернет курс енглеског језика

Уколико желите да унапредите своје знање енглеског језика, позивамо Вас да се пријавите за бесплатан онлајн курс енглеског језика код свог наставника. Без обзира на ниво предзнања, курс је намењен свим ученицима од V до VIII разреда.

Погледај више

Свети Сава у нашој школи

Школска слава Свети Сава обележена је пригодним програмом и резањем славског колача. У гостима су нам били малишани из вртића Шиља. Више детаља кликом на слику изнад или на

Погледај више

Угледни час - физика, биологија

Тема: Оптички инструменти, микроскоп, око и лупа. Ученици 8. разреда су знање које су стекли на часовима применили у практичном раду у групама.

Погледај више

Новогодишња честитка и моја и твоја права

Ученици IV разреда са педагогом Адријаном Илић радили радионицу "Моја и твоја права".

Погледај више

Дан толеранције

На Дан толеранције пљуштале су лепе поруке упућене другарима. У првом разреду одржана је радионица "Другачији".

Погледај више

Играмо се учитеља

На Дан просверних радника, 8. новембра, ученици II И III разреда заменили су улоге са својим учитељицама. Предавали су ново градиво својим другарима из одељења и били веома успешни у томе.

Погледај више

Лајање на звезде <3

Представу Лајање на звезде приредила је наставница српског језика Милица Субашић, бивши и садашњи ученици наше школе. Приредбу су нам улепшале наше гошће, балерине из балетске школе из Кикинде. Kликом на линк

Погледај више

Наше победнице <3

На такмичењу у квизу "Моја Кикинда", екипа наше школе, чији је ментор наставница географије Александра Остојин, освојила је прво место. У финалном такмичењу учествовале су екипе из ОШ "Свети Сава", ОШ "Васа Стајић" из Мокрина и СШ "Милош Црњански". Честитамо Жељани Будимир, Милици Карановић, Катарини Инђић и Бојани Макивић, што знањем постижу овакве резултате и промовишу себе и своју школу. Више детаља кликом на слику изнад или на

Погледај више

Светски дан заштите животиња - изложба кућних љубимаца

Данас су ученици, у сарадњи са родитељима, у школу дошли са кућним љубимцима. Неки од њих су били са децом на часу. Зека Зои, морско прасе Шаренка и хрчак Адисом су се сасвим лепо уклопили у школски амбијент. У дворишту школе, велики и мали пси, су шетали поносно са својим власницима. На изложби смо имали и папагаје, рибицу, маце и зечеве.

Погледај више

CodeWeek

Европска недеља програмирања траје од 6. до 21. октобра. Нашу школу представљаће ученици Жељана Будимир и Милош Каурин. Они ће направити квиз у програмском језику Scratch. Наше дешавање можете посетити кликом на слику изнад или на

Погледај више

Игре без граница

Последњи дан Дечије недеље обележен је смехом, играма и навијањем. Ученици нижих разреда су, уз родитеље, уживали у показивању спретности, брзине и окретности. Играли смо срцем, без поена и победника. Сви су победили, јер је игра саставни део живота, без обзира на спретност и узраст. Захваљујемо се свим родитељима који су нам се придружили и са нама се радовали, смејали и уживали.

Погледај више

Ноћ истраживача

Похваљујемо наше ученике. Дивно су представили себе, а и своју школу. Поносни смо што су наши ћаци. Више о томе можете погледати у прилогу РТВ Рубин кликом на линк овде

Погледај више

Пуж вожња бициклом

Јуче су у нашој школи ученици 7. разреда са наставницом Свјетланом Богосављев организовали такмичење у пуж вожњи бициклом.

Погледај више

Огледни час

У четвртак 20. септембра, наставнице Мирјана Дражић и Александра Остојин одржале су огледни (јавни) час за ученике шестог и седмог разреда, у сарадњи са РД "Караш" из Нових Козараца. Часу су присуствовали Директор школе Биљана Бркић, наставник математике Давид Марић и родитељ Жељко Будимир.

Погледај више

Наш мали свемир

Педагог, Адријана Илић, одржала је радионицу „Наш мали свемир“ - поштовање правила понашања и толеранције у учионици и школи, што су прваци с одушевљењем прихватили.

Погледај више

Aлексејево двориште, ученици трећег разреда

Код нашег друга Алексејa у дворишту има много занимљивости. Уживали смо у друштву животиња. Ту су ретриверка Луси и бигл Зои која има седам малих кучића. Зека Скочко је био јако занимљив другарици Јани. У волијери живи седам папагаја: нимфе, тигрице, персоната и александар, а њихов цвркут се чује у целом дворишту. Поред куће налази се густиш од жбуња и дрвећа кроз који се, уском стазом, пролази до скровишта. Били смо прави истраживачи. Иако смо се мало изгребали, забавно је било провлачити се и шуњати кроз грање и лишће. Омиљено место за децу је песак са играчкама. Друштво нам је правила Аника, Алексејева двогодишња сестрица која обожава када јој у госте дођу велики ђаци. 11. септембар 2018.

Погледај више

Пријем ђака првака у Дечији савез и дечија пијаца

02. октобра 2018 поводом Дечије недеље у нашој школи је био организован пријем првака у Дечији савез и дечија пијаца.

Погледај више